Usch vilken dag....

Det regnar,  blåser och jag har fått en virusinfektion i mina ögon. Kan det bli bättre. Ska i alla fall till frisören för att fixa mitt hår igen hoppas det håller sig mer än en vecka denna gång...

För alla intresserade så har jag äntligen hittat en klännning till studentfesten. När hade jag en klänning senast , kanske ägde jag en när jag var fjorton som jag använde en gång... Klänningen blev dock svart men väldigt söt. Ett par högklackade inhandlade jag mig också. väldigt förvånande. Har aldrig haft ett par högklackade skor någon gång vad jag minns inte ens när jag som lite klädde ut mig i mammas kläder....Vad gör man inte? haha... Får ta och öva men inte denna dåliga dag,  väntar tills imorgon eller övermorgon kanske ;D 
Kanske är det starten för en ny stil för mig, att klä mig lite mer kvinligt?? vem vet.... Hoppet lever alltid kvar längst eller vad säger ni *ler*

Fredag

Undrar vad man ska hitta på en i helgen? Borde nog ta det lugnt och röja bland mina kläder, har alldeles för mycket kläder som jag aldrig kommer att använda! Det säger att "allt klär en skönhet, inget missklär en ful " det gäller dock inte dessa kläder. Får ge bort dem till någon som vill använda dem eller lägga dem i Almas utklädningslåda. Minns ju själv hur roligt det var att klä ut sig i mammas gamla mode kläder (ruggigt fula haha) jaja smaken är ju olika vilket är bra...

Ska nog ta och gå ut och springa en runda och sen ska jag förstås rida Dolly. Tänkte äta något festligt med familjen också, alltid trevligt och framför allt GOTT. (säger jag som älskar att äta :D)

Imorgon blir det nog en tur tikll stora staden för att leta något att ha på mig till min systers student samt en riktigt bra present ,klurar lite på det men det löser sig väll... Sen har jag blivit bjuden på fest, väldigt trevligt och på söndag stundar komfirmationsfirande. Dessutom är det mors dag men har redan varit snabb och fixat present till min söta mamma! Är alltid ute i sista stund, men inte nu konstigt nog:) kan bero på att min bror drog det största stråt till stacken ...
Där gick min lugna helg men å andra sidan älskar jag att hitta på saker så det är ju alltid upp till mig. Ska lära mig att vara hemma och ta det lugnt en hel helg när jag blir tillräckligt mogen för det *skratt* måste ju ha några mål för framtiden eller?!! ;D


Annars är allt lugnt, fick beröm på jobbet för att jag var snabb och trevlig, alltid roligt att höra. Får skryta lite här ;D. haha


Lockigt hår

Har nu varit och permanentat mig hos frisören, ville ha lite mera volym i mitt platta tråkiga hår... och det fick jag vill jag lova :) Blev mera afrolockigt nu, mycke6t fint på en del men inte riktigt på mig haha. Hon sa att det värsta skule gå ut inom en vecka så får lita på det! längtar tills det blir lagom lockigt.... Fick i alla fall klippa av de slitna topparna vilket kändes fint!
Jaja ska inte klaga har ju fått volym i mitt hår i alla fall ;D det går ju alltid att platta till med plattången i värsta fall.

Fick en ny tröja från jobbet idag riktigt fin t-shirt som jag bära med värde, annars brukar deras jobbtröjor vara ganska fula men denna gång hade de lyckas ;) Det bästa av allt var att jag var tvungen att ha XS på t-shirten . Tror att jag aldrig i hela mitt liv fått på mig XS, ( de var väldigt stora i storleken men jag stolt i alla fall) Ska ha den varje dag ifall någon skulle fråga om storleken Haha.. skoj

Ska ut och skritta på Dolly när jag kommer hem och hoppas att hon är bättre idag, är inte helt bra men vi får hålla tummarna att hon blir det så att vi kan tävla på ÖFK !!!

Hoppas solen börja skina imorgon...

image45
Här är mitt lockiga hår! Kanske inte den bästa bilden men vem bryr sig ;D

Ska det regna eller ska det bli sol???

Började med att regna sen sken solen upp igen men nu ser det som det ska bli regn igen, när bestämmer väret sig ?? Jag vill ha sol för vi ska ha begravling hemma för vår älskade Amadeus!! En del tycker det verkar löjligt men han var en i familjen och klart att han ska få en riktigt begravning. Under hans favoritträd i solen ska hans aska grävas ner, med vackra blommor planterade över och en fin gravskylt som min lilla syster Alma gjort. Han ska alltid bli ihågkommen i våran familj. 

Tänkte ta en tur på vackra Dolly sen också men blir nog bara en skrittpromenad då hon fått en allergisk reaktion. Hon är nämligen allergisk mot några olika grässorter, inte så lyckligt när man är häst. Lider med henne!
Ska nog också tillbringa dagen med att leka med Jonathan och Alma, vi tycker samma lekar haha...

Har varit på fik och ätit goda godsaker, är väldigt svag för sådant. Var på stallbacken med Kjelle min vän ( Vet inte om han tycker om att jag säger så men det får han stå ut med ) ;) ...

Låter som en skön dag ska också förbereda mig för 80-års middagen  på Hjälmargården imorgon och brändbolls matchen på kvällen. Ska nog tjuvträna lite på att slå långt, gäller bara att jag inte äter för mycket mat på middagen så att jag får håll när jag springer.
Hoppas ett det blir sol så vi slipper halka på gräset när vi springer för det kommer jag lyckas med i alla falll. Det gäller ju att bjuda på sig själv och kämpa och absolut inte ge upp! För vem vill förlora byns årliga brännbollsmatch???? Det är årets största händelse, det är nog bara vi som förstår storhetenoch statusen i det haha :)

Denna vackra text fick jag av min underbara lilla syster.... Tack för du finns

Jag är så tacksam för att jag fått möta dig. För du är speciell och värdefull för mig. Det som gör dig unik finns i ditt sätt att vara, din styrka och ditt mod och allt som du kan klara. Den Kärlek som du ger i omtanken om andra ger lärdom om hur vi ska vara mot varandra.

Du är en sån person man lätt kan hålla kär. SÅ TACK FÖR ATT DU FINNS JUST SÅDAN SOM DU ÄR.

image46


En vacker dag...ett vackert slut

Började dagen med att åka och tävla med dolly på Älunda gård. Var lite trött efter coronakvällen i Avesta men det är alltid kul att tävla så jag piggna till rätt fort. Hade vår maskot Mindy Lou till tävlingen och Dolly var mycket glad över sällskapet, tyvärr var Mindy inte lika possitiv men bjöd till lite efter övertalning med morötter :D. Vad skulle vi göra dolly och jag utan lillla Mindy Haha... Tävlingen gick bra!
En 4:e placering i 1.20 får jag vara nöjd med då Dolly hoppade fantastiskt (som vanligt) medans jag klantade till det lite ;) En Helt perfekt början av en vacker dag.

Kom hem  och fick nybakad kladdkaka (inte helt fel det heller) och äntligen började det också regna, behövdes verklingen för våra hagar ska börja komma igång och växa på allvar.

Då Dolly behövde en ny sommarhage tog Min underbara syster Alma på oss arbetshandskarna och började slå stolp, gick överaskande fort och fint blev det också... vilken tur för mamma som tror att jag inte klarar av att stolpa in en hage.... Måste medge att fick lite uppbackning av Alma.


image42

Detta är min otroligt söta och underbara Lilla syster Alma ( 6år) som jag älskar sååå!!!



När staketet blivit granskat av Mor min begav vi oss av hem igen, precis innan vi kommer hem stannar alma mig och kramar om mig, tittar mig i ögonen och säger : Vet du Moa, jag tycker om dig för precis den du är!  
Åhhhh vad jag älskar denna underbara unge som sa det vackraste mening till mig som jag hört på mycket länge och det bästa av allt. Hon säger bara saker hon menar!!!

Det var absolut det bästa slut denna dag kunde få !

Dolly Z och min 1.30 debut

Här kommer mer bilder på min vackra häst dolly från förra helgens tävlingar. Jag är inte så stilfull på alla bilder men det är Dolly. Min favorit.  Detta är när vi två debuterar 1.30!

244393-20

244393-21

244393-22

244393-23

244393-24

244393-25

244393-26

244393-27

Vilket inte var något stort problem för henne bara jag sköter mig ;)

Älskar henne så!

Ska tävla nu på söndag igen får se om jag sköter mig då ;) Håll tummarna för vackra Dolly och mig!

Ska tilllägga att den duktiga fotograf som tagit dessa bilder är min vän Alida. Tack vännen!

Äntligen! Jag ser ljuset i tunneln ;D

Har fått en klipptid så kanske kan bli snygg i håret igen. har inte bestämt om jag ska göra något mera. tror att det blir volympermanent så det slipper ligga som en våt katt  *skratt*. Tyvärr får jag vänta till den 21 Maj men det är ju inte sååååå långt kvar :D. Börjar få panik över mitt utseende men denna tid kanske kan göra saken bättre får man hoppas Haha...


image19


Tänkte något liknande frisyr men jag vet inte... fortsättning följer!
    

Slösa bort min tid på en dålig film...

Tänkte att jag skulle ägna lite tid åt en passion jag har i livet nämligen film. Hade inte sett Farväl falkenberg så tänkte passa på idag efter att jag varit hos kjelle min vän ( vet inte om jag får kalla honom så men det får han stå ut med ) ;).
Vill bara tala om hur grymt besviken jag blev på denna film. Jag slösade bort 1,5 h på min lediga dag på något så dåligt att det inte finns ord till det! Om ni ska hyra film idag se the Holiday eller Music and lyrics istället det är filmer jag verkligen tycker alla borde se !


Jag tror jag är lite små kär *ler*

Vad skönt det är att leva på våren och framför allt enkelt. man får ny energi av strålarna som skiner så vackert på himlen ( om man har tur) Fåglarna kvittrar och blommor och blad börjar växa och slå ut. Man går runt med ett sådant där fåningt leende som man är nykär och man svävar fram på små luddiga moln. Jag vet att jag inte är ensam vart man än tittar sitter människor i långa rader och solar sina bleka kroppar med hopp om en mörkare nyan och ny energi. Vissa lyckas andra får kämpa mer men alla har de en gemensam känslan av att snart är det sommar. Jag är kär men inte i vem som helst utan känsla av våren som blommar upp och får nytt liv... Kan tyckas löjligt men det strutar jag i för nu är det vår och jag har så mycket roligt att se fram emot...


Tog också tag i körkortet igen genom att boka uppkörningstid för att få ett mål att jobba mot :) Problemet är att jag måste paniköva att backa då det inte är min starka sida precis .Men om någon där ute är proffs får ni gärna höra av  er till mig *Äler* annars råkar nog min vän Jocke ut för den svåra upgiften vare sig han vill eller int. Stackars Jocke... haha

Pratade nyss med Alida också som lovade att sända över bilderna från helgens tävlingar med underbara Dolly. Som var Jätte duktig! Alida är min egna mästerfotograf som är en riktig klippa. En stor kram till dig min underbara. 

På fredag  bär det av till Avesta med Corona, hoppas människorna är lika generösa med dricks som i Norrköping!!! Bilder och en fullständig rapport kommer efter helgen ;) På söndag är det tävling igen om allt går som det ska, alltid lika roligt att tävla Dolly min vän :D !!!


image17


image18


       Visst är det härligt när våren slår ut och sommaren snart är här !!!!


Jag klarade det!

Måste bara tala om för alla intresserade att jag klarade upopskrivningen för BE kort idag ! Är stolt som en tupp ...haha.
 


image14


Visst är vi lika??? I alla fall lika stolta !!!  Haha


"Ett stort varmt minne riktat till underbara Amadeus som hastigt lämnat oss"

Finns det något värre än  när ens älskade runt om omkring än lämnar en för att evigt vandra på de gröna ängarna??? 



Imorse blev vi tvungna att söva in vår älskade hund Amadeus efter 14 underbara år ihop och ingen kommer någonsin kunna ta hans speciella plats hemma hos oss!! han var en vän, familjemedlem, lekkamrat och glädjespridare som lämnar ett tomt hål efter sig och många roliga och vackra minnen!

image13

Amadeus eller Deus som vi kallade han är den ljusa hunden på bilden som här leker ivrigt mer kompisen Elsa.

image15

Amadeus kommer alltid att finnas inom oss!        

   

 image16

  image10

Babben Larsson

Ska på en familje tripp till staden ikväll och vädra mina små lurviga *ler*
Har fått biljett till babben Larsson show. Vilken lycka. !!! :D För mig är hon Sveriges roliga kvinna. Ska bli riktigt trevligt att umgås med familjen det var ett tag sedan vi gjorde något ihop.  ( minns inte riktigt hur många år sedan  men länge sedan var det)


image9


I Höst tänkte jag också bjuda med min mor på Jonas Gardell. Det är en av personerna som jag beundrar. Har detta ihop med min mor. Ska nog också bjuda med Leif för att retas lite ;) Han säger att han avskyr Jonas men i grund och botten tror jag att han tycker som oss bara att han inte vågat komma ut med det än *ler*
Ska ringa och beställa nu med detsamma! Gör det ni också, ni kommer inte att ångra er :)


Snart är arbetet slut och jag ska äntligen få rida Dolly igen!

Väntar så  på att jag ska få stänga av datorn och gå ut i solen för att ta helg och ladda baterierna!!. När det är så här vackert väder längtar jag tillbaka till hästjobben ,då man fick vara ute hela dagarna men det är bara just när solen skiner annars trivs jag helt med mitt liv just nu!!

 Imorgon väntar tävling så vi får se hur det går, hoppas hon är fräch och att jag rider bra så ska det nog ordna sig. Men som sagt det är tävling och allt kan hända.... håll tummarna för mig och vackre Dolly Z :) Imorgon gäller det!

image6              image7    image8

                                                            Kan inte få nog med bilder på Min favorit!!!




Dolly är Fantastisk !

244393-2

       Detta är min otroligt vackra häst, som förgyller min dag året om!

Dolly är Fantastisk!


image4



image5



 


Ett stort grattis till Ann, Åsa, Karin och Anna.

image1


Tur att man har hund så man kommer upp på morgonen :)

Väcktes strax efter 5 av en lurvig otroligt söt krabat som ville gå på en lång promenad med mig. Jag var lite svår övertalad ibörjan måste jag medge, men efter en liten stund gav jag efter för vem kan motstå de mörka vackra ögonen som tittade sorgset på en. INTE jag!!!
Så jag gick upp satte på mig varma kläder för även om solen var uppe var det små kyligt och gav mig av tillsammans med lyckliga Max. Vi var ute ca 40 min och kom tillbaka strax efter 6 då det var lagom att ta en varm efterlängtad dusch, äta dagens viktigaste mål, göra sig i ordning och åka väg till jobbet som en helt ny människa full av energi....



Så här i slutet av dagen börjar jag känna av mina tidiga morgonaktiviteter men snart är det färdig jobbat för dagen och jag kan åka hem och hämta Max för en efterlängtad tur till min favorit Dolly. Ska nog rida ute i det vackre vädret, det tror jag både hon och jag vill!:)




                                              Detta är inte Max men bra lik min söta lilla vän

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0