Nu är lilla pärlan borta....

Nu är min lilla pärla eller bucklan som den senare är omdöpt till efter en olycka med ett träd borta....  Blev lite förvånad över mig själv  som inte gav mig för lägsta bud utan fick det pris jag ville ha. Väldigt imponerad av mig själv men blir nog aldrig  en försäljare då jag är för ärlig (vilket inte är en bra egenskap som försäljare) ;-D
Min lilla vita Bil har varit med om mycket men aldrig tappat gnistan.... haha
Problemet blir nu hur jag ska överleva utan bil en vecka, får cykla mycket vilket är bra för kropp och själ men i regn  är det dock inte lika roligt. För hundra år sedan klarade sig de flesta utan bil,  så det borde jag klara med haha. forts'ttning följer....


Ska gå och testa att bli pizzabagare idag, ni hörde rätt ingen köppizza här inte. Utan hemma gjord... ok har köpt degen färdig i affär + all fyllning. Jaja vi gräddar den själv i egen ugn i alla fall. Inte dåligt !!! :-D  Så pizzabagar yrket lägger jag nog också ner, känns ialla fall helt rätt att bli sjuksköterska  där behöver inte sälja bilar eller baka pizza.




Bucklan eller vita faran på bild haha

Smultron och glass

Så var midsommar över för denna gång. var en riktig trevlig tillställning med god mat, dryck och efterrätt. Synd att det regna, men det var också ganska mysigt stundtals måste även jag medge som är en vackert väder tjej ;)

Midsommardagen började blött men framåt kvällen kom det vackra vädret som alla väntat på äntligen tillbaka... så då bar det av till lustig kulle en stund, trevligt där med fast det var lite små kletigt här och där. Rolig människor men lovar att Jocke ska få tillbaka en vacker dag för sin kommentar haha ( vad rädd han måste vara nu *skratt* ). Jaja han mena nog väl snälla Jocke.

Igår bar det av till smultronstället i skogen för att plocka de söta små underbara bären längs vägkanten. Har aldrig varit med om att det funnits så mycket smultron på ett och samma ställe!  Vi (Alma , min mor och jag) plockade ca 2 liter ihop, måste erkänna att jag tröttnade på myggen som hade en egen midsommarfest med moa som både för-, varm- och efterrätt. Så gick ut i solen och plockade prästkragar istället. Sen bjöds det på vaniljglass och smultron till allas lycka. Prästkragarna fick också vara med på ett hörn.... 

image57

Visst ser det gott ut?!

image58

Dessa små ynkliga blommor plockde jag till matbordet, ser inte så mycket ut för världen, men det är inte utsidan som vinner i längden ;D Kom ihåg det!

Imorgon är det midsommar

Känner mig fruktansvärt stressad idag, är dan före midsommar och jag har så mycket som måste inhandlas eller hinnas med att göra. Tur att det bara är halvdag på jobbet. Måste hinna till systemet och köpa vit vin, kommer säkert vara hur mycket folk som helst sen måste jag ju också bestämma mig för vilket sorts vin jag ska ha....Har någon något gott vin att rekomendera hör av er till mig. Ska passa ihop med grillat. Börjar bli svårt nu haha... Sen ska jag byta in tunikan som mamma köpt till mig, jätte fin på henne och snygg  men ABOSOLUT inte på mig, såg förskräckligt ut... Det sägs ju att allt klär en skönhet inget missklär en ful men det stämmer inte överens med mig....tråkigt jaja man kan inte passa i allt. Ska ta en sväng till Magnus och hoppa Neona ute för första gången men borde inte vara så stort problem?!

Var och hämta Dolly igår och fick se Hingsten på riktigt, väldigt snygg blir nog perfekt förärvare till dollys föl. Hoppas hon bara har blivit dräktig! Väntar fortfarande på April ska komma, har inte hört något från ägaren men hoppas att han ringer snart... hatar att vänta på sådanna samtal. Jaja man kan inte få allt ;D

Ska bli en äkta midsommar i år med spö regn, vilken tur så att vi känner oss hemma... Får nog utrusta mig med regn kläder när det blir små grodorna runt stången.  Klart jag ska vara med och leka och sjunga, det är ju bara midsommar en gång om året... ska nog se till att både Kurre, Niklas, Alida och de andra på vår midsommarfest får dansa runt stången, sjunga små grodorna och räven raskar över isen. Kul att se och självklart tar jag första ton ;D

Mamma min nya idol 2007!!


Mamma har tagit tag i sin ungdomsdrömmar, sitter nu och spelar ukulele och sjunger på en stol ensam vid matbordet. Låter lite annorlunda än normalt men är hon lycklig så tycker jag att det är fint :)

Dollly är just nu på betäckning, får nog förhoppningsvis  hämta Dolly imorgon... Hoppas att hon nu blir mamma....! Håller tummarna! Kommer också en ny häst hit som jag ska rida. April heter hon ( eller egentligen April Love)  en väldigt fin och trevlig häst men kommer inte glömma underbara Dolly som förhoppningsvis ska vara fit for fight hösten 2008. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.... vad vitsig jag är idag... Har också beställt en ny transport men den kommer inte förrän om ca 8 veckor. Eller inte jag utan Mamma och Leif.  Vet att min mor läser detta ibland så måste rikta ett stort tack till henne och Leif så klart.

På fredag är det midsommar och på lördag midsommardagen två roliga dagar med mycket innehåll. Först grillfest hos Alida och sen grill fest på landet med massor av människor ... roligt roligt !! Gillar grillfester och äntligen är det SOMMAR!!!!!!!!!!!!!!


Kan det inte bli bättre snart???

Var på strömsholm igår med min häst som är halt. Är nu bestämt att hon ska få bli mamma ett år och bli frisk. Ska åka iväg till stuteriet på måndag, men med min otur lär hon inte bli dräktig. Är lite nere nu för tävlingarna har gått så bra i år och nu är det slut... måste hitta någon ny häst att rida på. Är det någon som vet en häst får ni gärna höra av er till mig ;)

Måste pigga upp mig lite nu fast det är svårt.... Har i alla fall bestämt hingst till vackra dolly, blir nog Cartier om allt går som det ska...

Här är lite bilder på hingsten som jag valt till dolly:

image53

image54

Är det inte en riktig snygging!!!!

Måste tacka min mamma som gör det möjligt att betäcka dolly.
Snart ör dolly och jag tillbaka på tävlingsbanorna, vänta bara!!!

Kattungar

Här är våra söta kattungar som är földda 9 Juni. 3 st små ljuvligt söt ungar. Vem kan motstå dessa? För intresserade människor är de till salu!!!


image55


image56


sååååååå söta!!!!!

Monty Roberts- Vilken Man!!

Var i Stockholm igår men Sara och hennes mamma och titta på Monty Roberts. Jag säger bara vilken känsla,vilken kunskap, vilken man. Var så fasinerad över denna 72 åriga Gubbe och hans historia om att tämja vildhästar i USA.
Alla som har svårlastade hästar borde lära av honom!! Det tänker jag göra i alla fall som har Dolly som inte alltid är lika sugen på att åka hem ifrån ;)
En häst som vanligtvis tog 4 h eller mer att lasta för sin ägare, hade han hand om i 20 min max och i slutet travade hästen in själv utan lina, allt detta utan ett endaste litet våld. Helt otroligt. Finns mycket buffel och båg i hästvärlden men det här är det inte!!!!!

Sara och jag har planerat att åka ett år till USA och jobba på en hästgård eller något (vi åker troligvis Augusti 2009) då vi bestämt att hälsa på hans egna farm i Kalifornien. Roligt!!! ;D

image49

Sara och hennes mamma i den långa varma kön in till showen

image50

Mr Roberts själv - härlig man

image52


Sara och jag var tvungna att få en bild med Mrs Roberts Haha, min  bild blev inte så bra så visar Saras istället. Hoppas det är Ok!  Vem vill ha en autograf när man kan få en riktig bild ;D haha

Tillbaka till södertälje

Så var det dags att¨återvända till sitt förflutna... Ska ta och åka till Södertälje, där jag har tillbringat ca 1,5 år av mitt då så kallade liv.
Ska bo hos Sara min vän (vi var faktiskt sambos en sommar i ekensberg haha) Mycket trevligt! Ser verkligen fram emot detta har inte träffat Sara på ca ett år ändå bor vi ca 50 min med tåg från varandra (vi är ganska upptagna människor som ni märker haha). På National dagen ska vi på en hästuppvisning, har för tillfället glömt namnet på mannen som vi ska se men han ska var bra i alla fall, (rapport kommer). Ska bli mycket roligt :)

I helgen var jag på strömsholms tävlingen och tittade på mycket finna hästar och duktiga ryttare och handlade lite smått och gott. Fick äntligen beställa mina Parlanti-chaps , mycket fina men det tar två månader innan jag får dem, men den som väntar på något gott... Igår hoppade jag två hästar åt Magnus mycket roligt och hästarna kan nog bli bra med rätt träning och mer kondition, efter det besökte jag Jennica på sjukhuset ( får inte åka hem än tyvärr) Hoppas de hittar på något som hjälper. Tänker på dig gumman!!!!
Igår kväll hoppade jag dolly, hon var jätte fin och det kändes bra, hoppas hon håller sig ok till tävlingarna!!!!!!!!

Idag ska jag få äta tårta (typiskt mig att se fram emot något sådant) haha men det är ju kalas gott. fick också låna en bok av Ulla somj jag har hört att man ska ha läst " Den stora flykten" av Richard Adams. Det hör till allmänbildningen så tänke läsa den.... Måste också ta tag i backningen och säkerhetskontrollen för BE (ångest) ska nog börja med det idag också... Mycket att göra idag alltså ;)


Så var det fredag igen...

Ännu en hel arbetsvecka har gått.  Skönt med en välförtjänt helg. Hoppas bara att det slutar regna, har ingen lust att rida Dolly i ösregn. Varken hon eller jag gillar när det regnar.... Ska bli roligt att få rida i alla fall.

Ikväll bär det av till Alida min vän, hoppas vi ska se på någon rolig film... Vill verkligen se The Holiday eller Music and lyrics igen (sådana så kallade må bra filmer) men Ben and Jerry glass och sex and the city är också helt OK...Finns det någon godare glass? Tror inte det, så god att man inte kan sluta att äta..Farligt !! haha

Imorgon bär det av till strömsholmstävlingarna, hoppas solen lyser hela dagen! Tänkte ha shorts och linne så jag fick lite färg till student firandet. Tänkte också inhandla lite välbehövliga grejer till Dolly och mig själv.

På söndag ska jag åka till magnus och prov hoppa hans fyra åring, ska bli roligt! Hoppas bara astt jag sitter kvar ;D Ska också ta en sväng för bi min söta vän Jennica (som snart blir två, säger en STOLT blivande gudmor ) och rida hennes Calista, då får man hålla i sig en riktig vilde, skoj haha. Sen får jag inte glömma bort Dolly som också ska få gå ut och lufta sig, kanske ta ett par språng om hon är ok :D


Vill till sist inte glömma bort min UNDERBARA vän Alida som ska tävla på söndag. Ge järnet, ni är bäst!!!! Håller alla tummar.

VILL RIKTA EN VARM OMTANKE TILL MIN VÄN JENNICA SOM FÖR TILLFÄLLET TILLBRINGAR SIN  TID PÅ SJUKHUSET. BLI BRA NU! KOMMER OCH HÄLSAR PÅ NÄR JAG SLUTAT JOBBET OM JAG FÅR... KRYA PÅ DIG OCH OCH VILA DIG NU!!!!  TÄNKER PÅ DIG

image48

Lycka till!

RSS 2.0